Střevní baktérie jsou "ty hodné"

Pokud máte nucení na stolici, NIKDY ji nezadržujte!

Jogurty

Zakysané mléčné výrobky (kefír, kyška, acidofilní mléko; osobně doporučuji složení výrobku: mléko + živá kultura (jogurtová u jogurtů)

Dodají střevu "hodné" baktérie.

Vzít dostatečné množství jogurtu s živými baktériemi. Jistě nestačí 50g jogurtu na 100kg člověka;-)

 

Tenké střevo má délku 3,7 - 5,8 m (z toho ileus 2 - 3 m!), je 3-3,5 cm široké a jeho povrch pro vstřebání je 200m2 . Tlusté střevo je dlouhé 1,5 metru, tlusté 5–7 cm a pokrývá jej 2 cm vrstva baktérií.

Jsou i doplňky stravy s obsahem střevních baktérií, ty doporučuji při zácpě např. po ozařování. Pro standardní denní podávání doporučuji raději zakysané mléčné výrobky s živými kulturami.

 

 

IDEÁLNÍ SNÍDANĚ = vločky s jogurtem a vlažný čaj

 

TOPlist

 Upozornění!

Vstoupili jste na stránky, které byly vytvořeny s cílem zpřístupnit studiem a lékárnickou praxí získané informace, jejichž je autorka stránek vlastníkem, veřejnosti a pomoci ji v orientaci v oblasti samoléčení.

Poskytnuté informace v žádném případě nenahrazují komunikaci s lékařem ani lékárníkem.

Před užitím jakéhokoliv léku si přečtěte příbalový leták nebo se poraďte s lékárníkem nebo s lékařem. Autorka nezodpovídá za chybnou interpretaci informací obsažených na stránkách a není odpovědná za jakékoliv škody, které vzniknou následnými postupy či jednáním, jež jsou provedena na základě obsahu těchto stránek. Léky uvedené na stránkách mají laikům pouze osvětlit problematiku a pomoci v orientaci; jsou-li uvedeny názvy léků, jsou uvedeny nahodile pro orientaci v problematice.

Vstupem na stránky jste potvrdili, že jsem se seznámil/ seznámila s cílem i s omezením těchto stránek.